Evolve Business Solutions

Tehnička dokumentacija

Kada kažemo „tehnička dokumentacija“ ili „tehnički prevod“ mislimo da izuzetno širok spektar delatnosti i vrsta tekstova. Između ostalog, tu spadaju: građevina, elektronika, elektrotehnika, mehanika, mašinstvo, automobilska industrija, poljoprivredni sektor, informacione tehnologije, itd. Tehnička dokumentacija predstavlja izazov svoje vrste. Kompleksnost ovog prevoda podrazumeva angažovanje prevodilaca sa dokazanim iskustvom u predmetnoj oblasti, konsultovanje sa profesionalcima iz predmetne oblasti, ali i konsultovanje sa klijentom. Konsultacije sa klijentima u slučaju nedoumica su neprocenjive, jer se na taj način obezbeđuje apsolutna tačnost prevoda. Dugoročna saradnja se gradi vremenom, a neophodni preduslovi su poverenje, obostrano zadovoljstvo i izvanredni konačni rezultati saradnje.

Što se tiče vaše dokumentacije, vi najbolje znate da njen sadržaj treba da bude razumljiv i jasan, a istovremeno pouzdan i zanimljiv. Lokalizacija sadržaja tehničkih uputstava taj izazov čini utoliko većim – jer dokumentacija treba da „pređe“ na drugi jezik i drugu teritoriju, a da se zadrži tačnost izvornih tekstova. Koliko puta ste čitali nerazumljiva ili pogrešno prevedena uputstva za bilo koji uređaj koji imate u sopstvenim domaćinstvima ili firmama? Da, svima nam se to desilo.

Uz Evolve možete biti mirni, jer će naši posvećeni prevodioci dati svoj maksimum da sve instrukcije budu prevedene precizno i uz najviši nivo stručnosti. Uz nas, svaka osoba u bilo kom kraju sveta moći će da koristi vaše proizvode i u njima uživa.

Vaše inovacije su ono što pokreće vaše poslovanje, i sigurni smo da želite da svi – bez obzira na mesto u kom se nalaze ili jezik kojim govore – imaju jednak i dosledan doživljaj vaših proizvoda i usluga.

Od suštinske je važnosti da se izvorni i ciljni jezik maksimalno podudaraju, a za to su pored znanja jezika i temeljnog poznavanja date oblasti, potrebni i osećaj, doslednost, preciznost i tačnost. Od suštinske je važnosti da se koristi ustaljena terminologija, te je neophodno da prevodilac poznaje i datu terminologiju i specifičnost oblasti primene. U slučaju nedoumice, uvek konsultujemo sve dostupne pouzdane izvore i stručnjake iz predmetne delatnosti.

Do sada smo bili angažovani na projektima koji, između ostalog, obuhvataju:

 

  • Prevod sertifikata
  • Prevod tehničkih uputstava
  • Prevod uputstava za upotrebu
  • Prevod sigurnosnih listova
  • Prevod softvera
  • Prevod aplikacija za mobilne telefone
  • Prevod veb aplikacija
  • Prevod grafičkog korisničkog interfejsa (GUI)
Evolve Business Solutions